YOGA en MEDITATIE CAFE

WAT?

Het yogacafe biedt verschillende lessen aan,

begeleid door Danny Van Rietvelde:

 

Poweryoga A en B zijn geinspireerd door de Power Vinyasa Yoga ontwikkeld door Baron Baptiste.

Hatha - Yin Yoga is een meer traditionele, zachtere meer meditatieve vorm van yoga.

Mantra Chanting Meditatie: Het meditatief zingen van oude Vedische mantras.

 

Maandagochtend: (geannuleerd!)

                              Hatha Yin Yoga: 9u - 10u15

                              Poweryoga A: 10u30 - 12u

 

Woensdagochtend:   Hatha Yin Yoga: 9u30 - 11u

 

Vrijdagochtend: (geannuleerd!)       

                              Hatha Yin Yoga: 9u - 10u15

                              Poweryoga B: 10u30 - 12u

 

Zondagavond:          Poweryoga A: 19u - 20u30

                     

 


Poweryoga A (All levels): In deze les nemen we regelmatig de tijd om houdingen aan te leren en uit te diepen en leren we het samenbrengen van adem en beweging. Deze lessen zijn geschikt voor beginners en ook voor meer gevorderden.


Poweryoga B (Gevorderden): Hier streven we naar een ononderbroken flow van adem, beweging en aandacht bij het lichaam. Hierbij volgen een uitgebalanceerde reeks houdingen, die geen enkel deel van het lichaam ongemoeid laten, elkaar op.

 

Hatha - Yin Yoga: Een meer Traditionele vorm van yoga waarin we langer in een houding blijven op een ontspannen, meditatieve manier met veel aandacht voor de ademhaling en de sensaties in het lichaam. Heeft een diepere gunstige uitwerking op de bindweefsels, gewrichten en werking van de organen.

 

Mantra Chanting MeditatieMantras zijn krachtige woorden of gebeden die een diep resonerend en helend effect hebben op lichaam en geest en tot in de diepste lagen van je bewustzijn kunnen doordringen. De gekozen mantra wordt 108 keer samen gezongen waarna we naadloos overgaan naar een stille meditatie. Om Shanti Shanti Shanti

 

Zowel beginnelingen als gevorderden zijn welkom en je kan op ieder moment aansluiten.

 

Een kwartiertje voor aanvang kan je terecht in 't Rietveld om je om te kleden, iets te drinken en in de sfeer te komen.

PRIJS?

Onkostenbijdrage:

 

10 beurtenkaart: € 70 (4 maanden geldig)

Maand-full-kaart: € 55 (één maand geldig - onbeperkt lessen                                                van het Yogacafe)

Per keer betalen: € 8

 

Kruidenthee: Gratis WIE?

Danny Van Rietvelde - Geboren en getogen in Gent ben ik sinds 1983 voornamelijk als muzikant actief geweest. In tal van groepen van uiteenlopende genres speelde ik, eerst als drummer en later meer als percussionist. In Vlaanderen was ik een pionier wat betreft de djembé (Verschillende Afrikaanse studiereizen) en heb daarin jaren lessen en workshops gegeven. Ook bij Afrikaanse danslessen (o.a. bij wijlen Bea Dobbelaere) was ik de vaste percussonist. Later kreeg ik de Cuba microbe te pakken en ging ik me verdiepen in Caraïbische ritmes (3-jarige studiereis). Behalve een schat aan ritmes ontving ik er de grootste schat, mijn dochter Yana. Na Cuba kwamen ook meer theatrale opdrachten op mijn pad zoals de cabaretgroep 'de schedelgeboorten', kinderproductie 'Amai mijn oor' en de jongerenvoorstelling 'de wervelende voorlichtingsshow'. Een aantal groepen waar u mij misschien van kent:
De schedelgeboorten, La guardia flamenca, Bodixel, Maguaré, The Whodads, Delavega, De propere fanfare van de vieze gasten, Room13,…

 

Ik begon in 2007 met poweryoga nadat ik door een hernia een groots muzikaal project in de Handelsbeurs te Gent heb moeten afzeggen. Als een oude man, ik kon me amper bewegen, lag ik in bed. Dit pijnlijke voorval heeft me toen doen inzien dat mijn lijf me heel lief is en verzorging, aandacht en training nodig heeft. Ik besliste iets aan mijn fysieke conditie te doen en ging op zoek naar een voor mij geschikte vorm van lichaamsoefening. In de boekhandel stuitte ik op het boek 'poweryoga - meditatie door beweging' van Baron Baptiste. Ik las en herlas het en begon de yoga-oefeningen dagelijks te beoefenen, in het begin moeizaam en stap voor stap maar al heel snel ondervond ik de positieve uitwerking ervan op mijn lichaam en geest. Kracht, soepelheid, vitaliteit, energie… teveel om op te noemen en voor iedereen anders natuurlijk. Wat mij nog het meest aansprak toen was de kracht en energie die yoga geeft om dagdagelijkse problemen aan te pakken, de kracht om te veranderen, te groeien, gezond te leven en uit te reiken naar positieve oplossingen.

Inmiddels is yoga voor mij een manier van leven geworden die me dichter bij mijn essentie, bij mezelf brengt. Me meer en meer in mijn kracht laat staan, in liefde en in verbinding met Moeder natuur en met het Goddelijke in alles...

Via het yogacafe wil ik graag mijn liefde en enthousiasme voor yoga met anderen delen en doorgeven.

 

Namaste

Van harte welkom!

Danny

 

 

Opleidingen:

 

* 200 YTT (Hatha-Ashtanga) Association for yoga and

   meditation - Rishikesh 2013

* 90 hr training course in Traditional Thai Yoga Massage

   The sunshine network - Lahu Village Thailand 2014

* 80 h Yin Teacher Training - Sarah Powers - France 2014

* 200 YTT (Hatha) Sivasoorya divine school of yoga

   Kerala 2015

* Cosmetisch masseur - Syntra - Gent 2018

* Chinese hoofd- nek- en schoudermassage - Syntra

   St.-Niklaas 2018

* 200 YTT (Hatha) Padmakarma - Kovalam 2018

* Eerste graad Reiki Healing - Ronald Berghmans - België 2019